Skip to content

aanbod

 

lezingen

Presentatie ‘Meebewegen met dementie’. Duur 1 1/2 – 2u,  inclusief pauze en nagesprek.
Voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie. Wat is dementie, en hoe ga je er mee om? 

Interview/lezing. Duur 1 ½ – 2 uur, inclusief pauze. Voor iedereen.
Graag kom ik als spreker vertellen over mijn persoonlijke ervaringen als mantelzorger en ervaringsdeskundige. Wat de kracht van meebewegen is met dementie, parkinson of NAH (niet-aangeboren hersenletsel) als je te maken hebt of krijgt met een veranderde persoon en een veranderende relatie. 

Vanaf 2 februari voor info en boekingen: Speakers Management
E-mail: office@speakersmanagement.nl 
(Binnenkort meer info op hun site)

 
Lezing over Meebewegen met Dementie
Workshops

workshops

Workshop ‘Meebewegen met dementie’. Duur 3u inclusief pauze en nagesprek.
Voor (toekomstige) mantelzorgers, verplegenden en verzorgenden. 

Na een introductie komen verschillende thema’s aan bod.  Zoals ‘Veranderende persoon en veranderde relatie’, ‘Rouw in relatie’, ‘De winst als je je eigen waarheid loslaat’ en meer. Er zullen tips en tools en interactieve momenten zijn. Waaronder ‘Hoe maak ik écht contact’, ‘Hoe kan ik veiligheid en nabijheid bieden?’ Ook zal er aandacht zijn voor de mantelzorger, verplegende of verzorgende met ‘Hoe blijf JIJ overeind?’

Ontspanningstechnieken zoals EFT technieken en Mindfulness zullen ook besproken worden. Uiteraard is er ruimte voor vragen na afloop. 

Bij specifieke doelgroepen behoort een workshop op maat ook tot de mogelijkheden.

Vanaf 2 februari voor info en boekingen: Speakers Management
E-mail: office@speakersmanagement.nl 
(Binnenkort meer info op hun site)

 

Tijdens de workshop leg ik uit hoe je contact kunt maken met iemand met dementie. 

Zie ook de pagina Écht contact maken. hoe doe je dat?

 
Terri laat aan een groep cursisten zien waar op de hand zenuwen lopen die je aan kunt raken om goed contact te kunnen maken met mensen met dementie

hoe beweeg jij mee?

Tijdens deze bijeenkomsten willen we aandacht besteden aan de uitdagingen en processen waar je als mantelzorger mee te maken krijgt. De eerste bijeenkomst richt zich op het thema ‘de veranderende persoon en de veranderde relatie’. We willen graag met je in gesprek gaan over hoe je omgaat met deze veranderingen en hoe je relatie zich heeft ontwikkeld tijdens het proces van dementie. 

Op deze avonden kom je in contact met mantelzorgers die vergelijkbare ervaringen hebben op het gebied van dementie. Zij begrijpen als geen ander waar je doorheen gaat. Het brengt herkenning en erkenning en het geeft een gevoel van verbondenheid.

(Voor verwanten van bewoners van het Welgelegenhuis is deelname kosteloos.

Datum: 12 maart.  Van 19.30u – 20.30u. Inloop 19.15u

Wil je liever een persoonlijk gesprek? Dan kan ook. Fysiek, of online. Mail me gerust voor meer informatie of klik hier 


 
 
Group of senior adults in a discussion group
Praten over later

praten over later 


Het aangaan van een gesprek over de toekomst, het levenseinde, euthanasie en persoonlijke wensen is een belangrijk en gevoelig onderwerp. 

Het ‘gesprek over later’ is echter een gesprek dat we allemaal op een bepaald moment in ons leven moeten voeren. Dit soort gesprekken kan ons helpen om duidelijkheid te verschaffen over onze verwachtingen en wensen, en het kan ervoor zorgen dat onze laatste levensfase zo respectvol en comfortabel mogelijk verloopt. Het is verstandig om hier tijdig mee te beginnen. Zo kun je je dierbaren ontlasten.

 

 

Het gesprek over later:

  • Gaat over het levenseinde en medische beslissingen
  • Omvat ook emotionele, psychologische, spirituele en persoonlijke overwegingen
  • Is een open en eerlijk gesprek over de toekomst, het levenseinde, euthanasie en persoonlijke wensen. Moeilijk, maar het is van onschatbare waarde.
  • Beslissingen nemen die in overeenstemming zijn met onze waarden en overtuigingen zorgt ervoor dat we respectvol en met waardigheid worden behandeld in onze laatste levensfase.

Graag bied ik je een luisterend oor. Gesprekken over het verleden, het heden en de nabije toekomst kunnen bijdragen aan innerlijke rust en vrede. Samen terugblikken op herinneringen is een reis door vreugdevolle en verdrietige momenten. Dit helpt bij de voorbereiding op wat komen gaat. Als er onverwerkte emoties zijn, kan emotioneel lichaamswerk en/of opstellingen gebruikt worden om langzaam naar innerlijke rust toe te werken. 

Ik kan je ook bijstaan als je begeleiding wenst als dat later al dichtbij is. Ik ben opgeleid in het ‘begeleiden bij het sterven’ door  Médard van Leeuwe, arts, en door het leven zelf.

€ 85 per sessie ( 1 – 1 ½u) 
Op locatie? Dan komen er reiskosten bij. 

Hoe ging het Praten over Later met mijn moeder?

Bekijk het interview met Terri op Avro/Tros op Eén Vandaag