Skip to content

Over Terri van Ommen

Bewustwording, verbinding en echt contact maken zijn drijfveren van Terri. Ze is complementair therapeut, begeleidt mensen in hun laatste fase, leidt gespreksgroepen en geeft trainingen op het gebied van bewustwording in binnen- en buitenland. Maar als de zorg om haar moeder met vasculaire dementie toeneemt, besluit Terri dichtbij haar moeder te willen zijn.

Al in haar tienertijd is Terri gebiologeerd door de heelheid van mens op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ze kiest echter uiteindelijk voor een uitdagende carrière in een technische, snelle en zakelijke mannenwereld waarin ze niets met deze interesse doet en steeds verder van haarzelf afraakt. Op haar 33e komt ze in het ziekenhuis — letterlijk met een schok — tot de ontdekking dat ze de verbinding met haarzelf en alles om haar heen kwijt is. Hoe ellendig de tijd daarna ook is; het brengt haar van haar hoofd naar haar hart. Terugkeren naar haar oude professie gaat niet meer en ze neemt haar eigen innerlijke wereld grondig onder de loep. Haar oude interesse komt weer in beeld; de heelheid van de mens. 

Door haar niet-aangeboren hersenletsel heeft ze zelf ervaren hoe het is verdwaald te zijn in haar hoofd. Het valt de Casemanager Dementie op dat Terri op een andere manier met dementie omgaat, door haar manier van meebewegen. Te kijken naar wat nog wél kan, te zoeken naar mogelijkheden binnen de onmogelijkheden.

De afgelopen jaren heeft Terri zich verdiept in dementie. Ze maakt onder andere een podcast met Erik van Prooijen, journalist van EenVandaag, die haar volgt op haar zoektocht als mantelzorger naar de juiste zorg voor haar moeder waarbij ze verschillende inspirerende experts interviewt, waaronder specialist ouderengeneeskunde Bert Keizer,  ouderenpsychiater en onderzoeker Sjacko Sobczak, Baron Kasper Bormans, TedX speaker, promovendus en onderzoeker en humanitair activist Teun Toebes. 

Terri kan tot inspiratie zijn voor diegenen die met dementie te maken zullen krijgen. Voor mantelzorgers, verzorgenden én verplegend personeel. Door het bundelen van haar persoonlijke ervaring en professionele achtergrond kan ze een waardevolle toevoeging zijn voor iedereen die geconfronteerd wordt met dementie.


“Samen de kracht ontdekken van meebewegen met dementie.
Dat is mijn missie”
– Terri –